Dance Latin - 2/10/2011, Συνάντηση Συλλόγου Αθλητών Χορού Ελλάδος

Αρχική σελίδα >> Αθλητικός Χορός >> Επικαιρότητα >> 2/10/2011, Συνάντηση Συλλόγου Αθλητών Χορού Ελλάδος

2/10/2011, Συνάντηση Συλλόγου Αθλητών Χορού Ελλάδος



saxe_logo.jpg

 

   Σήμερα, 2 Οκτωβρίου του 2011, πραγματοποιήθηκε στο Dance Fever στο Χολαργό, η πρώτη συνάντηση του υπό σύσταση Συλλόγου Αθλητών Χορού Ελλάδος, για το χορευτικό έτος 2011-2012.  Οι αθλητές επέστρεψαν ανανεωμένοι από τις καλοκαιρινές τους  διακοπές και δείχνουν έτοιμοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους . Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος όλων όσων ασχολούνται με τον αθλητικό χορό στην Ελλάδα. 

  Λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, τα μέλη του Σ.Α.Χ.Ε. τονίζουν τη σημασία της ελευθερίας των αθλητών χορού, να συμμετέχουν σε όποια χορευτική διοργάνωση επιθυμούν.

   Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, παρατηρείται η τάση  να διοργανώνονται διαγωνισμοί-festival χορού από ανεξάρτητους φορείς. Εκτός, λοιπόν, από τους επίσημους αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των W.D.S.F.( World Dance Sport Federation) και W.D.C.(World Dance Council), λαμβάνουν χώρα κι άλλοι διαγωνισμοί, οι οποίοι προσελκύουν έντονα το ενδιαφέρον  των αθλητών. Να υπενθυμίσουμε πως, στην  περυσινή χορευτική σεζόν, σημειώθηκαν αποκλεισμοί χορευτικών ζευγαριών από τους επίσημους αγώνες της Ε.Χ.Ο.Ε. Αιτία ήταν η συμμετοχή των συγκεκριμένων αθλητών σε festival χορού, ανεξάρτητου διοργανωτή.

   Είναι έτοιμη, λοιπόν, η επιστολή διαμαρτυρίας που θα αποστείλουν τα μέλη του Σ.Α.Χ.Ε. στον Πρόεδρο του W.D.S.F. και η οποία θα αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές χορού στην Ελλάδα και αφορούν περιπτώσεις αποκλεισμού από αγώνες, καθώς και δυσμενείς συνθήκες διεξαγωγής αγώνων στα ελληνικά γήπεδα.     Ακόμα, το Πενταμελές ανακοίνωσε την ημερομηνία του επόμενου πάρτι του Σ.Α.Χ.Ε., τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν, για τις νομικές διαδικασίες που απαιτούνται για τη σύσταση του Συλλόγου. Έτσι, στις 27 Οκτωβρίου του 2011, θα δώσουμε όλοι ραντεβού στο Athens Ballroom στους Αγίους Αναργύρους! Περισσότερες πληροφορίες για το πάρτι…σε λίγες ημέρες από το www.dancelatin.gr!