Dance Latin - Δήλωση περί ελευθερίας του χορού...

Αρχική σελίδα >> Αθλητικός Χορός >> Επικαιρότητα >> Δήλωση περί ελευθερίας του χορού...

Δήλωση περί ελευθερίας του χορού...



 

 

   Λίγο πριν το τέλος του περασμένου έτους, και μετά από πολύμηνη αποχή του από κάποιες συγκεκριμένες χορευτικές διοργανώσεις, ένας από τους μεγάλους χορευτές της διεθνούς χορευτικής σκηνής, ο Stefano Di Filippo εξέφρασε τις σκέψεις του, τόσο για τους λόγους που τον ώθησαν στην αποχή του αυτή, όσο και για κάποιες σημαντικές αποφάσεις που έλαβε σχετικά με την περεταίρω χορευτική του σταδιοδρομία, κάνοντας τις ακόλουθες δηλώσεις.

 

"Αγαπητοί φίλοι του Χορευτικού Κόσμου,

   Επιλέγω να μιλήσω σε όλους εσάς, στον υπέροχο χορευτικό κόσμο που μοιραζόμαστε, χρησιμοποιώντας το πιο άμεσο μέσο επικοινωνίας. Όλοι μας, κάποιες φορές, νιώθουμε πως θέλουμε να «κρεμάσουμε τα παπούτσια μας» και να σταματήσουμε να χορεύουμε, ίσως επειδή φτάσαμε σε κάποιο ορόσημο της καριέρας μας, ή επειδή βρίσκουμε προβλήματα στην χορευτική μας συνεργασία, στο κόστος ή λόγω κάποιου άλλου προβλήματος.

   Ωστόσο, αν πραγματικά το θέλεις, μπορείς πάντα να βρεις μια λύση για το πρόβλημα, τα πάντα είναι πιθανά, πραγματικά και έγκυρα!

   Αλλά πιστεύω πως δεν είναι αποδεκτό ή έγκυρο να τίθεσαι σε προβληματισμούς ή δυσκολίες λόγω των επιλογών και αποφάσεων κάπου άλλου, ο οποίος έχει ως κίνητρά του την πολιτική και την εξουσία και όχι τον χορό.

   Συγκεκριμένα, μιλάω για την απαγόρευση συμμετοχής στις μεγαλύτερες χορευτικές διοργανώσεις του κόσμου που λαμβάνουν χώρα στην Αγγλία, όπως το U.K, Βρετανικό και Διεθνές Πρωτάθλημα Χορού. Για τους χορευτές είναι, και πάντα ήταν, ένας στόχος πάνω στον οποίο μπορούσαν να χτίσουν την καριέρα τους αλλά και να εκτιμηθεί η πορεία τους. .

   Προσφάτως, είχα δεχτεί πιέσεις να μην χορέψω σε U.K. διαγωνισμούς και όταν, κάποια στιγμή, η ομοσπονδία επέτρεψε στην Όλγα και σε μένα να χορέψουμε στην Αγγλία, βρεθήκαμε μετά να έχουμε οικονομικές κυρώσεις!!??!!

   Όταν χορέψαμε πρόσφατα στον διεθνή τελικό, ευχαριστηθήκαμε την εμπειρία τόσο πολύ και ένιωσα αναζωογονημένος ως χορευτής! Το ότι βρέθηκα για άλλη μία φορά ανάμεσα στους κορυφαίους συναθλητές και κριτές του κόσμου, για πρώτη φορά μετά την εξαναγκασμένη απομόνωσή μας των τελευταίων έξι μηνών, με έκανε να νιώσω υπέροχα!!!

   Αυτός που είμαι σήμερα είναι αποτέλεσμα των εμπειριών που έχω τα τελευταία χρόνια τόσο σε διαγωνισμούς I.D.S.F. όσο και σε διαγωνισμούς στο U.K., τους αξιολογώ το ίδιο και αισθάνομαι ότι σαν χορευτές θα πρέπει να μπορούμε να διαγωνιζόμαστε και στους δυο χωρίς να χρειάζεται να απασχολούμε τους εαυτούς μας με την πολιτική! Αυτό το γράμμα είναι ανοιχτό προς όλους εσάς για να σκεφτείτε την δική σας θέση σε αυτή την κατάσταση που όλοι βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Θα αισθανθώ πολύ άσχημα αν στο μέλλον πολλοί από εσάς βρεθείτε κάτω από αυτή την πίεση στην οποία βρέθηκα εγώ τον τελευταίο χρόνο και η οποία με ανάγκασε να πάρω την απόφαση να αποχωρήσω από την Ιταλική Ομοσπονδία και να φύγω από τη χώρα που αγαπώ τόσο πολύ.

   Με βαριά καρδιά, λοιπόν, αποχωρώ από την F.I.D.S. και δεν θα επιστρέψω μέχρι να επιστρέψει η ελευθερία μου και η γενικότερη καλή θέληση και δικαιοσύνη στο ιταλικό σύστημα χορού. Αυτό δεν αφορά μόνο εμένα, πιστεύω σε ένα δίκαιο ανοιχτό σύστημα που θα ισχύει για όλους μας, σε κάθε χώρα και σε κάθε ομοσπονδία!

   Είμαι ένας χορευτής που πιστεύει πολύ έντονα στους κανόνες του Ολυμπιακού Αθλητικού Συστήματος, αλλά δεν κατανοώ καθόλου ένα άθλημα χωρίς δημοκρατία.

 

Με εκτίμηση,

"Stefano Di Filippo"