Dance Latin - Η συνέντευξη των Michael Malitowski & Joanna Leunis στο www.dancelatin.gr

Αρχική σελίδα >> Μόνιμες Στήλες >> Συνεντεύξεις >> Η συνέντευξη των Michael Malitowski & Joanna Leunis στο www.dancelatin.gr

Η συνέντευξη των Michael Malitowski & Joanna Leunis στο www.dancelatin.gr 

Michael Malitowski & Joanna Leunis:

Παγκόσμιοι Πρωταθλητές

 

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, συναντήσαμε τον Michael Malitowski και τη Joanna Leunis μετά από το φαντασμαγορικό χορευτικό show που μας παρουσίασαν στη Δημαρχία 13, στο Ελληνικό. Μας μίλησαν για τη ζωή τους και το χορό. Να υπενθυμίσουμε πως, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Professional Latin επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τη χώρα μας, ύστερα από πρωτοβουλία της Δώρας Σατολιά. Κατά την τριήμερη παραμονή τους στην Αθήνα, παρέδωσαν ιδιαίτερα μαθήματα και σεμινάρια υψηλού επιπέδου. Το www.dancelatin.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της σπουδαίας διοργάνωσης!

 

 

 

Αγαπητέ Michael, θα ήθελες να μας πεις ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της χορευτικής σου καριέρας μέχρι σήμερα?

Όταν κερδίσαμε με την Iwona το πρώτο μας Πρωτάθλημα νέων στο Blackpool, αλλά και όταν κερδίσαμε με τη Joanna τον πρώτο μας Διεθνή Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο.

 

Όποιος σας βλέπει να χορεύετε, διακρίνει αμέσως τη μοναδική χημεία και την επικοινωνία σας, σε χορευτικό επίπεδο. Εμείς που είχαμε τη χαρά να σας γνωρίσουμε και να μιλήσουμε μαζί σας, διαπιστώσαμε πως είστε και ένα πολύ αγαπημένο και δεμένο ζευγάρι. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διατηρείτε αυτήν την τέλεια ισορροπία?

Εάν θέλεις μία σχέση να πάει καλά, πρέπει να τη διαχειριστείς με τον σωστό τρόπο και να προσπαθήσεις όσο περισσότερο μπορείς γι΄αυτό.  Πάντα υπάρχουν τα «πάνω» και τα «κάτω» σε όλες τις σχέσεις, όμως βαθιά μέσα μας, ξέρουμε πότε και αν μία σχέση αξίζει να κάνεις τα πάντα γι΄αυτή.

 

Διαβάσαμε σε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα σας, μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψή σου. Είχες πει ακριβώς “I love anyone else who fights, use the potential and does not give up. Ever! So every time you enter the dance floor, remember: Sky is the limit if you are the real street – fighter!” Με αφορμή τα λόγια σου αυτά, θα θέλαμε να μας πεις ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα γνωρίσματα που πρέπει να έχει ένας αθλητής, για να επιτύχει σε έναν αγώνα τη μέγιστη δυνατή του απόδοση.

Πρέπει να έχει την πρόθεση, να δείχνει την απαιτούμενη προσοχή και να μη φοβάται να δεσμευτεί.  Θεωρώ ό,τι τα χαρακτηριστικά αυτά ορίζουν συνοπτικά, αλλά ουσιαστικά τον δρόμο για την επιτυχία! Φυσικά χρειάζεται και το ταλέντο, αλλά δεν είναι αρκετό. Χωρίς σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και πειθαρχία, τα αποτελέσματα δε θα είναι ποτέ ικανοποιητικά.

 

Michael ποια είναι η πιο πολύτιμη συμβουλή που μπορείς να δώσεις σε ένα χορευτή?

Δούλεψε σκληρά, πίστεψε στον εαυτό σου και μείνε αυτός που είσαι. 

 

 

Αγαπητή Joanna, κατέχετε επάξια το τίτλο των Πρωταθλητών Κόσμου Professional Latin. Έχεις θυσιάσει απολαύσεις από την προσωπική σου ζωή, για να καταφέρεις να φτάσεις ως εδώ και να μπορείς να υποστηρίζεις αυτόν τον τίτλο?

Ευχαριστούμε πολύ. Η αλήθεια είναι ότι εργαζόμαστε πάντα πολύ σκληρά, για κάθε πρωτάθλημα στο οποίο παίρνουμε μέρος.  Ποτέ δε νιώσαμε ότι θυσιάζουμε κάτι, γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε, είναι το πάθος μας. Είναι υπέροχο να μπορείς να κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς, να είσαι επιτυχημένος και να μπορείς να ζεις από αυτό.  Ειλικρινά, δε θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτα καλύτερο! Βέβαια, δεν είναι εύκολο να φτάσει κάποιος στο σημείο που βρισκόμαστε, όμως θεωρούμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί και νιώθουμε ευγνώμονες για ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα.  Γνωρίζουμε ότι μόνο με σκληρή δουλειά έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα κι έτσι δεν παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα, όμως θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε με μεγάλο ενθουσιασμό, απολαμβάνοντας τη διαδρομή.

 

Είστε ένα χορευτικό ζευγάρι που το χαρακτηρίζει ο απόλυτος έλεγχος κάθε κίνησης του σώματος. Τι πιστεύεις πως πρέπει να διαθέτει ένας χορευτής για να καταφέρει αυτό το αποτέλεσμα?

Θα ήμουν ανοιχτή σε άλλα είδη χορού. Το μπαλέτο βοηθά ιδιαίτερα στην ισορροπία, στη στάση του σώματος και δυναμώνει τα πόδια. Συγχρόνως, το μοντέρνο jazz βοηθάει στο συγχρονισμό και την ελευθερία κινήσεων. Το hip hop για κινήσεις που ακολουθούν το στυλ της εποχής.  Ακόμα και μαθήματα για το χορευτικό ζευγάρι, που βοηθούν για παράδειγμα την επαφή μέσω αυτοσχεδιασμού, θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμα για να δημιουργηθούν νέες χορογραφίες.  Καθώς ασχολείσαι με άλλα είδη χορού, το σώμα σου αποκτά εμπειρία και γίνεται πιο ευέλικτο.  Και αυτό που κάνει ξεχωριστό τον τρόπο που χορεύουμε, είναι το ότι μπορούμε να ενσωματώσουμε όλες αυτές τις διαφορετικές ιδέες στις κινήσεις μας.  Βασικά πιστεύω ότι ένας χορευτής πρέπει να έχει δυνατή τεχνική, ευέλικτο σώμα, καλή φυσική  κατάσταση και πρέπει να είναι σε θέση να ασχοληθεί με όσο το δυνατόν περισσότερα είδη χορού. Θεωρώ πως αυτό θα ήταν το ιδανικό!

 

Το show που μας παρουσιάσατε σήμερα, ήταν μοναδικό! Όσοι είχαμε την τιμή να σας δούμε να χορεύετε από κοντά, νιώσαμε την απίστευτη ενέργεια, με την οποία γεμίσατε ολόκληρη την αίθουσα! Πόσο σημαντική είναι για σας η επικοινωνία με το κοινό που σας παρακολουθεί και κατά πόσο αντλείτε ενέργεια και δύναμη από αυτό.

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια.  Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, το να βλέπουμε και να ακούμε την αντίδραση του κόσμου. Είναι πολύτιμο και στην πραγματικότητα, ειδικά για μένα, το να «αγγίζουμε» τους ανθρώπους και να ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους μέσα από το χορό, είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, και ειλικρινά έχει μεγαλύτερη αξία και από τη νίκη!  Φυσικά το καλύτερο είναι να μπορούμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο… το κύπελλο και την απόλαυση της επαφής με τον κόσμο…χαχαχα! 


Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας αφιερώσατε. Ήταν  πραγματικά μεγάλη τιμή μας να σας γνωρίσουμε από κοντά. Σας ευχόμαστε κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία! 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Ειλικρινά απολαύσαμε το ταξίδι μας στην Ελλάδα, γνωρίσαμε πολύ ευγενικούς και ζεστούς ανθρώπους και η υπέροχη υποδοχή του κοινού, έκανε το ταξίδι μας αξέχαστο.

Σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για την ιστοσελίδα σας.

Michael and Joanna 

 

 

.